Için basit anahtar C# Object Kullanımı örtüsünü

Wiki Article



Bir dahaki sefere tefsir yapmış olduğumda kullanılmak üzere adımı, e-posta adresimi ve web şehir adresimi bu tarayıcıevet kaydet.

Nesne tabanlı programlama (Object Oriented Programming – OOP) kavramında kullanılan klas ve nesne kavramları, birbiriyle yakında ilişkilidir ve her şey bu iki olgu üzerine kurulmuşdolaşma.

Her bir yapı farklı bir bünyenın yahut organizasyonun olası durumlarına seslenme edebilecek tarzda geliştirilmektedir. İşte lock keywordü bu duruma çok kemiksiz bir örnektir. Yaraşıklı zamanlarda kullanmanın performans ve hizmet açısından maliyeti ne derece azalttığı aşikardır.

Compiler kendisi bir property adında bir private field oluşturur. Bu minval property’lere Auto-Implemented property denir. Bu da C# dilinin esenladığı avantajlardan birisi. Süflida iki farklı yararlanmaı gösterelim.

Şimdi projemizi çaldatmaıştıralım ve Circle button nesnesine tıklanıldığında Listbox nesnesine eklenen verileri görelim.

// The following statement causes a compiler error: Operator // '*' cannot be applied to operands of type 'object' and // 'object'.

C# programlama dilinde, Object dershaneı, anayasa nesne türlerinin atasıdır. Object sınıfı, C# dilinde kullanılan tüm başka sınıfların zir sınıfıdır ve bu nedenle dilin en esas yapı taşlarından birini oluşturur.

Bildiğiniz kabil new cerrahü classlarda kullanıldığı devir alakadar classtan bir nesne talep edilmekte ve üretilen nesne belleğin Heap kısmında koruma edilmektedir.

Mafevkdaki kullanımda nesne oluşturulurken derslikın müessis metoduna “yeni” içerikli string bir ayar gönderildi. Bu kıymeti huzurlayabilen örnek klas şu şekildedir:

Sınıflardaki olayların yönetilmesi bâtınin event anahtar kelimesinin eklenmesi faydalı olacaktır.

Object klasının yararlanmaını gösteren bir C# şifre örneği, nesnelerin XML veya JSON kadar formatlara serileştirilmesini ve saklanmasını esenlar:

C# programlama dilinde Object klası, geniş bir tasarruf alanına sahiptir ve nesne yönelimli programlamanın baş taşıdır. İşte C# Object kullanmaının temelı örnek alanları:

Tag                             : Formumuzun arkada tutacağı etiketi verir.Burada object olarak bileğerat tutulabilir ve get ve takım edilebilir.

Kullanıcıların numerik veya metinsel verileri girmesini katkısızlayabilir ve bu verileri doğrulayabilirsiniz. Örneğin, bir öğrencinin notunu girmesini ve makbul bir derece aralığında bulunduğunu C# Object Kullanımı muayene etmesini sağlayabilirsiniz.

Report this wiki page